Ρυθμική και εθελοντισμός

Το άθλημα

Η Ρυθμική γυμναστική είναι ένας συνδυασμός άθλησης και χορού, γεγονός που δίνει στις αθλήτριες τη χάρη, την αρμονία, τον συντονισμό του χορού αλλά και τη δυναμική του αθλήματος.
Για αυτό ακριβώς το λόγο, ιδανική ηλικία έναρξης ενασχόλησης με την ρυθμική είναι 3-4 χρονών, όπου μαθαίνουν, με την συνοδεία μουσικής, απλές ασκήσεις ρυθμικής και έρχονται σε επαφή με τα όργανα του αθλήματος.
Σε μεγαλύτερες ηλικίες και ανάλογα με τα χρόνια συμμετοχής στο πρόγραμμά μας, τα παιδιά εντάσσονται σε τμήματα όπου αυξάνεται κλιμακωτά η δυσκολία των ασκήσεων και οι ώρες προπόνησης.

Οι προπονήσεις

Στο ΗΡΑ διδάσκουν καταξιωμένες καθηγήτριες φυσικής αγωγής, γυμνάστριες με πολυετή διεθνή πείρα και εξειδίκευση στη ρυθμική γυμναστική, πάντα πρόθυμες να συμβάλουν στην διαπαιδαγώγηση και στην αξιοποίηση των αθλητικών δεξιοτήτων των κοριτσιών.

Γίνονται δοκιμαστικά για τα κορίτσια που έρχονται πρώτη φορά ώστε να εξοικειωθούν με τον χώρο και παράλληλα οι γονείς να ενημερωθούν για τους κανόνες λειτουργίας. Στα τμήματα υποδομών οι προπονήσεις είναι από μία ώρα δύο φορές την εβδομάδα.

Ο χώρος μας

Βρισκόμαστε στο Παγκρήτιο Στάδιο ΘΥΡΑ 17 και διαθέτουμε:
• Την αίθουσα προπόνησης κατάλληλα διαμορφωμένη με ταπί ολυμπιακών προδιαγραφών, που πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη νόμιμη λειτουργία μας
• Στάθμευση μπροστά ακριβώς στα γραφεία μας
• 24ωρη επίβλεψη και ασφάλεια του χώρου
• Χώρο αναμονής για τους συνοδούς των παιδιών
• Τα γραφεία μας, τα οποία λειτουργούν Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 18:00 – 22:00 Τετάρτη και Παρασκευή 15:00 – 19:00 Σάββατο 14:00 – 18:00, ακριβώς στην είσοδο της θύρας 17

Συνδρομές μελών

Επειδή είμαστε αθλητικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οικονομική συμμετοχή των γονέων στις δραστηριότητες του ΗΡΑ καλύπτει τα έξοδά μας, ήτοι, ενοίκιο χωροχρόνου και γραφείων στο Παγκρήτιο Στάδιο, διαχειριστικά έξοδα (λογιστικές και νομικές υπηρεσίες), διαδίκτυο (ιστοσελίδα, Facebook κλπ), ασφαλιστικές εισφορές, αγωνιστικές υποχρεώσεις και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου απασχολούνται εθελοντικά στην διαχείριση της ομάδας και μόνο οι προπονήτριες πληρώνονται ως επαγγελματίες, οπότε οι συνδρομές των μελών είναι απαραίτητες. Με λίγα λόγια, εσείς, οι γονείς είστε η δύναμή μας και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!!

Μέρος των εσόδων που συγκεντρώνει το ΗΡΑ από εκδηλώσεις διατίθεται στην εθελοντική οργάνωση για την προστασία και φροντίδα παραμελημένων και κακοποιημένων παιδιών ΟΑΣΗ (Όαση Ανηλίκων Στήριξης Ηρακλείου) στην μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply