Ετήσιος απολογισμός 2019/2020

Παρά τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς, η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ δυναμικά και μέχρι την έναρξη εφαρμογής των μέτρων λόγω Covid-19 στα μέσα Μαρτίου, κατάφερε σε διοικητικό επίπεδο:

  1. Να προμηθευτεί τάπητα ολυμπιακών προδιαγραφών ιδιόκτητο, με δικές μας προσωπικές δαπάνες. Οι φορείς στους οποίους απευθυνθήκαμε (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου) υποβάλλοντας το αίτημα μας με μελέτη και προσφορά, δυστυχώς ΔΕΝ ανταποκρίθηκαν, παρά τις υποσχέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τάπητας που τοποθετήθηκε στην Θύρα 17 – αποκλειστικά με έξοδα του χορηγού μας Jewel Art – εξυπηρετεί όλα τα σωματεία ρυθμικής γυμναστικής που ασκούν τις δραστηριότητες τους στον ίδιο χώρο.
  2. Να προμηθευτεί διάδρομο γυμναστικής επαγγελματικών προδιαγραφών.
  3. Να προμηθευτεί φορητό ηχητικό σύστημα επαγγελματικών προδιαγραφών.
  4. Να διοργανώσει σεμινάριο ταχύρυθμης εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ σε μέλη του ΗΡΑ, γονείς και προπονήτριες.
  5. Να διοργανώσει σε συνεργασία με την ΟΑΣΗ (Ομάδα Ανηλίκων Στήριξης Ηρακλείου) την χριστουγεννιάτικη γιορτή του εθελοντισμού και να προσφέρει στήριξη σε ευπαθείς οικογένειες με παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά.
  6. Να καλύψει επαρκώς τα έξοδα του Προκριματικού Αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής Συλλόγων & Ατομικού και Ομαδικού (Ensemble) Α’-Β’ Κατηγοριών (Γυναικών-Νεανίδων), Α’-Γ’-Δ’ περιφερειών, αγώνες που διεξήχθησαν στη Χαλκίδα, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Τ. Καμπούρης», στις 07-08 Μαρτίου 2020.
  7. Να οργανώσει την συμμετοχή μας σε διεθνές τουρνουά στην Σερβία, το οποίο ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας την τελευταία στιγμή.
  8. Να προσφέρει συνεχή υποστήριξη σε αθλητιατρικά θέματα και διατροφολογίας όλη την χρονιά.
  9. Να καταχωρήσει άμεσα το ΗΡΑ στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
  10. Να συμβάλει αποφασιστικά στην διοργάνωση για πρώτη φορά στην Κρήτη τελικής φάση αγώνων ρυθμικής στα Δύο Αοράκια στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2020 υπό την αιγίδα της ΕΓΟ με την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Λόγω κωρονοϊού και υπό τον κίνδυνο το άθλημα να πέσει σε αφάνεια και τις αθλήτριες των αγωνιστικών τμημάτων να μείνουν σε απραξία με ό,τι αυτό συνεπάγεται, η ομάδα μας σύσσωμη, διοίκηση και προπονητικό team, οργάνωσε προπονητικές μονάδες με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι αθλήτριες να είναι σε πλήρη επικοινωνία με τις προπονήτριες και πέραν της διατήρησης της φυσικής κατάστασης σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, η ομάδα να έχει ανεβασμένο ηθικό μέσα από ένα πρωτοποριακό ψυχαγωγικό πρόγραμμα που μόνο σε επαγγελματικές ομάδες μπορεί να εντοπίσει κανείς.

Τέλος, αποφασίσαμε να υπερκεράσουμε τα οικονομικά εμπόδια της ανάπτυξης των τμημάτων υποδομής με δικές μας δαπάνες και να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ιδιόκτητο προπονητήριο, ώστε να καταφέρουμε σιγά σιγά να επιστρέψουμε στην προ κορωνοϊού εποχή, στο Νέο Κόσμο – Ασιτών 12. Αυτό απελευθερώνει σημαντικά τον χωροχρόνο στην αίθουσα 17 του Παγκρητίου Σταδίου προς όφελος των αγωνιστικών τμημάτων και ενισχύει την προσπάθειά μας να μπορούμε και πάλι να έχουμε ένα ευεργετικό πλεόνασμα για την ανάπτυξη του αθλήματος της ρυθμικής γυμναστικής στο Ηράκλειο. Κάναμε αυτό που μας επιτάσσει η αγάπη μας για τον αθλητισμό και τα παιδιά. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα, κτίζοντας καθημερινά βήμα-βήμα μία σχέση εμπιστοσύνη με τους γονείς σε στέρεες βάσεις, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας σε οποιαδήποτε δυσκολία παρουσιαστεί. Οι δεσμεύσεις μας ακολουθούνται στο ακέραιο!!